Monipuolinen ala

 

Alan Monipuolisuuden takia siihen mahtuu monenlaisia tekijöitä ja vaikka ne voidaan karkeasti jakaa maahantuojiin ja maastavientiin, on näissäkin hiukan vaihtelevuutta.

  • Maastavientien hallinta

Nämä yritykset käsittelevät maastavientiä kotimaisille yrityksille, jotka haluavat myydä tuotteitaan ulkomaille, mutta eivät tiedä miten, eivätkä halua perehtyä asiaan. Kaikki hoidetaan automaattisesti, jakajien, kuljettajien ja edustajien palkkaaminen, mainostamisen suorittaminen, markkinointi ja promootio. Tähän voi kuulua myös markkinoinnin valvonta ja pakkaamiseen liittyvät asiat, kuljetusten järjestäminen ja jopa taloudellisten asioiden hoitaminen. Joskus voidaan antaa tällaiselle yritykselle myös lupa nimetä tuotteet, jolloin yrityksestä tulee tietyllä tapaa tuotteen oma jakelija. Tämänkaltaiset yritykset jakautuvat joko tuotteen tai tietyn markkina – alueen mukaan, tai jopa molempien ja heille maksetaan provisiota tai palkkaa, riippuen sopimusten ehdoista.

  • Maastavienti ja kaupankäynti

Kun hallitsevat yritykset myyvät tiettyä tuotetta ja käyttävät energiansa ostajien etsimiseen, “kaupankäyntiin erikoistuneet yritykset ottavat asiaan toisen kannan. Nämä yritykset selvittävät ensin mihin ulkomaalaiset ostajat haluavat käyttää rahansa ja metsästävät sen jälkeen kotimaisia lähteitä josta tuotetta saada. Joskus ne jopa nimeävät tuotteet ja työskentelevät provisio palkalla.

  • Maahantuonti ja maastavienti

Usein tällaiset yritykset ovat tavallaan vapaita liikkujia. Asiakkaita ei ole ryhmitelty vain tiettyihin eikä välttämättä erikoistuttu yhden alan tuotteisiin. Sen sijaan tuotteet ostetaan suoraan kotimaiselta tai ulkomaiselta tuottajalta, pakataan, kuljetetaan ja uudelleen myydään täysin itsenäisesti. Tässä koko riski ja voitto, on ainoastaan yrityksellä.

Oikeat tuotteet

Kenestä tahansa ei ole kansainvälisen viennin alalle. Esimerkiksi henkilöt jotka kammoavat myyntien tekemistä, ovat väärällä alalla, samoin kuin rivityötä rakastavat tai markkinointi suunnitelmia karttavat. Järjestelmällisyys pitää olla huipussaan ja jos peräänantamattomuutta löytyy jopa jääräpäisyyteen asti, tämä ala voi olla juuri se oikea. Dynaamiset ja innokkaat myyntihenkilöt, jotka jaksavat seurata lähetyksiä, vastailla asiakkaille ja saada uusia myyntejä tapahtumaan, ovat tämän alan ehdottomat ammattilaiset, sillä jokainen vastaa omasta onnestaan ja vain oman älyn avulla on mahdollisuus pärjätä. Teietnkin kokemus myyntialalta ja viennistä auttaa aina, varsinkin jos suunnitellaan oman yrityksen perustamista.