Mikä tekee alasta niin suuren?

 

Syy, miksi maahantuonti on niin suosittua ympäri maailman, on monien asioiden summa, mutta yksinkertaistettuna se liittyy seuraaviin asioihin:

  • Saatavuus.

On olemassa asioita jota ei voi kasvattaa, tai valmistaa omassa maassa. Esimerkiksi Banaanit eivät kasva Suomessa ja silti ne ovat hyvin suosittua ruokaa.

Useat tuotteet kuten kaviaari ja samppanja sisältävät tietyn imagon, jos ne tuodaan muualta eikä tehdä itse. Esimerkiksi saksalainen olut, suomalainen teknologia, ranskalaiset hajuvedet, egyptiläinen puuvilla, vaikka kaikkia näitä tuotteita voidaan valmistaa ehkä itsekin, oman maan sisällä, ei niillä ole samaa arvoa kuin muualta tuotaessa.

  • Hinta

Jotkut tuotteet ovat halvempia, kun niitä tuodaan toisesta maasta. Kiinalaiset lelut ja vaatteet, taiwanilainen elektroniikka, oikeastaan melkein mikä vaan tuote on helppo tuottaa Aasiassa halvemmalla ja myydä se kalliimmalla hinnalla takaisin kotimaassa. Jos tuote tuotettaisiin kotimaassa, nousisivat kustannukset suuriksi ja samalla hinta nousisi, voiton laskiessa.

Nämä kaikki ovat selviä tekijöitä jokaisen suuren maahantuoja yrityksen parissa, eihän ilman näitä yritys olisi kohonnut nykyiselle tasolleen. Vaikka joitain jättiläisiä alalta löytyy, ei se ole silti liian täynnä, etteikö uusiakin yrityksiä voisi hyvin nousta niiden rinnalle ja koska yritykset erikoistuvat usein tiettyyn tuoteluokkaan, on vieläkin paremmat mahdollisuudet saada juuri oma yritys huipulle.