Maahantuonti asuntobisneksessä

Suomi, tämä kylmä, kolkko ja skandinaavinen maamme elää tuonnista. Vaikka omassakin maassamme pystytään tuottamaan yllättävän paljon pohjoisiin leveysasteisiin nähden, joudutaan maahamme kuitenkin tuomaan paljon hyödykkeitä niin käyttöön kuin ravitsemukseenkin ulkomailta saakka terveellisen elämän takaamiseksi kaikille maamme asukkaille sekä jatkuvuuden takaamiseksi kaikille yrityksille.

Yrittäminen Suomessa on moneltakin tolalta mielenkiintoinen asia. Moni tavallinen tallaaja saattaa ajatella, ettei yrityksen perustaminen Suomeen ole kannattavaa verojen ja tuontikustannusten takia. Kuitenkin tilanne on todellisuudessa se, että Suomen talous on yrittäjien kannalta vakaampi kuin monen muun maan tilanne. Minkä tahansa firman Suomeen perustatkaan, on hyvin epätodennäköistä, että se menisi arvaamatta nurin taloudesta johtuvista syistä. Koska kansamme on niin pieni, on myös taloudellisten asioiden ennakoiminen tavallista helpompaa.

Suomi elää tuonnista

Koska maamme käytännössä elää tuonnista, on tilanne erityisen valoisa juurikin tuontiyritysten kannalta. Koska tarve heidän palveluilleen ei käytännössä koskaan lakkaa, voivat yritykset luottaa kassavirran jatkuvuuteen. Sen lisäksi että tuontiyritykset tekevät tärkeää työtä yksityisihmisten kannalta, on heidän tuotteillaan tärkeä merkitys myös yllättävälläkin taholla: asuntobisneksessä.

Suomessa asunnon myynti hyvään hintaan olisi käytännössä mahdotonta niin, että sekä sen rakennusmateriaalit ja kaikki sisustus olisivat suomalaista käsialaa. Vaikka Suomessakin näiltä löytyy markkinaa, ovat hinnat usein niin korkeat, ettei massatuotannossa riitä niihin rahkeita. Ulkomailta hyödykkeitä saadaan kuitenkin ostettua niin edullisesti, että niiden kustannukset jäävät tuontikuluineenkin huomattavasti Suomen hintoja pienemmiksi. Siispä niin asuntojen rakennusmateriaaleissa kuin sisustuksessakin voidaan nyrkkisääntönä todeta, että usein varsin suuri osa on tuotu ulkomailta.

Koska tuontimateriaaleilla on niin suuri merkitys asuntobisneksen kuluissa, on monen tuontifirman varsin kannattavaa haravoida markkinoita tällaisen bisneksen toivossa. Yhteistyökumppani asuntobisneksessä voi tuottaa tuontifirmalle niin hyvät rahat, ettei muuta liikevaihtoa tarvita juuri lainkaan. Diili on myös asuntobisnekselle kannattava, koska tuontiyrityksen avulla se saattaa säästää jopa satoja tuhansia euroja vuositasolla. Tällaiset yritysyhteistyöt ovat hyvinkin suositeltuja sikäli, että ne ovat paitsi hyödyllisiä molemmille osapuolille, myös Suomen bruttokansantuotteelle ja näin maamme yleiselle elintasolle ja imagolle maailmalla. Jos yrittäminen Suomessa siis kiinnostaa, ei kun oppimaan lisää asiasta – olet saattanut löytää kutsumuksesi!