Suurimmat kansainväliset maahantuontiyritykset!

 

Kansainvälinen Maahantuonti ja kaupankäynti on tämän vuosituhannen kuumimpia aloja, mutta missään nimessä se ei ole uusi ala. Jo esihistoriallisina aikoina käytiin vaihtokauppaa simpukoilla ja suolalla kaukaisten heimojen kesken. Kaupankäyntiä on syntynyt, koska yhdellä ryhmällä tai maalla on jotain sellaista tuotetta tai ainetta, mitä toinen haluaa. Ja maailman muuttuessa teknologisesti yhä kehittyneemmäksi näkymättömien ja näkyvien muutoksen saattelemana, kaupankäynnistä ja maahantuonnista on tullut entistä antoisampaa sekä voittojen että henkilökohtaisten hyötyjen suhteen.

Maahantuonti ei ole vain muutaman tekijän hommaa nykyään, siitä on kasvanut suuri ala, jossa vuosittain siirtyy jopa yli miljardin arvosta tavaraa. Vientiliikenne on aivan yhtä suuri ja esimerkiksi yhden vuoden aikana yhdysvaltalaiset yritykset maahanvievät satojen miljoonien eurojen arvosta tuotteita, yli 150 maahan. Tuotteisiin kuuluu kaikkea virvoitusjuomista arjen tavaroihin ja jopa sellaisiin tuotteisiin, mille ei koskaan kuviteltaisi olevan maailmanlaajuista kysyttävyyttä. Kaikkia näitä tuotteita myydään, tuodaan, esitellään ja jaellaan jossain päin maailmaa joka päivä. 96 prosenttia maahanviejistä ja tuojista ovat pieniä yksittäisiä yrityksiä ja alan suurimmat jättiläiset vievät kokonaismäärästä ainoastaan 4%.

Varat jos halutaan aloittaa uusi yritys

Kun halutaan saada rahaa, on tuhlattava rahaa, eli toisin sanoen alkupääomaa on oltava käytössä. Usein aloittaminen maksaa pienellä budjetilla muutamia tonneja, mutta helposti saadaan menemään useita kymmeniä tuhansia kun on viennistä tai tuonnista kyse. Tämän voi aloittaa kotona, mikä tarkoittaa että säästetään toimiston vuokrakuluissa, eikä tuotteita kannata ostaa kauheasti varastoon, tai työntekijöitä vielä palkata. Alkuun tarvitaan vähintään tietokone, tulostin, faksi ja modeemi.

Jos kaikki nämä löytyvät jo, voidaan aloittaa yritys vaikka heti, ja vaikka alku olisikin hidas, muutama isompi sopimus ja homma lähtee käyntiin. Tämä onkin alan parhaimpia puolia, aloituskulut ovat suhteellisen pienet ja kotioloista voidaan ottaa kaikki hyöty irti, niin ettei vuokriin kulu laisinkaan rahaa. Jollei kyseessä ole jakelija, ei alkuun tarvita edes varastoitua tavaraa. Suurin osa kuluista menee tarvikkeiden hankkimiseen, yrityksen rekisteröimiseen ja tietenkin markkinointiin ja sen markkina tutkimukseen. Lyhyesti sanottuna alle on listattu minimivaatimukset sille, mitä tarvitaan että yritys lähtee käyntiin:

  • Tietokone ja tulostin
  • Faksi
  • Internet ja sähköposti
  • Alusta
  • Markkinointitutkimus
  • Puhelin
  • Toimistotarvikkeet
  • Postiosoite
  • Matkakuluihin varattu kassa.

Tietenkin listaan voi lisätä tavaraa niin paljon kuin tarvitsee, mutta tämä riippuu pitkälti siitä kuinka paljon varoja voidaan käyttää ja onko se järkevää. Pienellä budjetilla työnurkkaus voidaan tehdä vaikka keittiöön pahvilaatikosta tai makuuhuoneeseen ja vaikkei se olisikaan erityisen hohdokasta, riittää se hyvin, ennen kuin yritys saa tuulta purjeisiin.

Kohdemarkkinat

Jokainen yritys tarvitsee kuluttajia tuotteilleen ja palveluilleen, jotta se voi kasvaa ja kehittyä. Kun tiedetään mitä viennin ja tuonnin onnistuminen tarvitsee, pitää tehdä suunnitelma, tai tähtäin, markkinointiin ja määritellä ketä potentiaaliset asiakkaat olisivat, millä alueilla toimintaa olisi ja mitä tiettyjä tuotteita tai palveluita käytetään asiakkaiden saamiseksi. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista kun luodaan vienti tai tuonti projektia. Perusteellinen markkinointi tutkimus auttaa nostamaan yrityksen oikeaksi voitto tehtaaksi ja mitä enemmän tutkimustyötä tehdään, sitä paremmin valmistautuneita ollaan kun yritys pyörähtää virallisesti käyntiin. Näin vältytään myös turhilta ongelmilta.