
Suomi tunnetaan maailmalla yhteiskuntana, jossa toimitaan rehellisesti, ahkerasti ja kaikkien kansainvälisten säädösten mukaisesti. Suomi on kilpailukykyinen maa sekä tuonnissa että viennissä, jossa erityistä kiitosta ovat saaneet suomalainen korkealuokkainen asiakaspalvelu ja kansainväliset kuljetukset. Tuontikauppaa voivat harjoittaa sekä isot että pienet yritykset ja yksityishenkilöt. Tuontikaupan perustaminen on nopeaa ja helppoa. Kotimainen tuontikauppa tarkoittaa erityisesti tavaroiden, mutta myös joidenkin palvelujen ostamista ulkomailta.
Monet suomalaiset ovat viime vuosina perustaneet oman verkkokaupan. Erittäin tunnettu kotimainen nettikauppa on muun muassa armeijatarvikealan verkkokauppa Varusteleka. Varusteleka myy hyväkuntoista armeijan ylijäämätavaraa sekä retkeily- ja ulkoilutuotteita. Käy tutustumassa kotimaiseen liikkeeseen verkossa.
Pohjoismainen toinen menestyvä verkkokauppa on ruotsalainen naisten treenivaatteita markkinoiva liike verkossa. Tutustutaan seuraavaksi kyseiseen suosittuun verkkokauppaan.
Korkealuokkainen muodin verkkokauppa Aim’n palvelee juuri sinua
Aim’n-nettikauppa on treenivaatteiden verkkokauppa, joka myy laadukkaita, näyttäviä ja edullisia urheiluliivejä, treenihousuja, tightseja, trikoita, yläosia, huppareita, sneakerseita ja takkeja nykyaikaisen naisen vaativaan makuun! Tutusta laadukkaaseen aim’n -nettikauppaan ja hanki kaikki mieleisesi tuotteet muutamassa arkipäivässä turvallisesti verkosta. Tiesitkö, että yli 70 euron tilaus on aina ilmainen! Kuten korkealuokkainen Aim’n verkkokauppa osoittaa tavaroiden tuonti ja myynti verkossa voi olla sekä mukavaa että kannattavaa. Tutustu yli tuhanteen Aim’n-tuotteeseen helposti verkossa, liike on auki 24/7.
Tavaroiden tuonti EU-maista Suomeen
- Kaupankäynti EU:n alueella on helppoa ja nopeaa. EU-markkinoiden alueella tuotteet kulkevat sujuvasti ulkomailta Suomeen kuljetusasiakirjojen- ja laskujen avulla. EU:n alueelle menevistä tai sieltä tulevista tuotteista ei tarvitse suorittaa tullimaksuja. EU-maiden välillä ei ole käytössä myöskään tulliselvityksiä, sillä EU-markkinoiden sisällä tullaus korvataan Intrastat-tilastoinnilla.
- Intrastat-järjestelmä on EU:n alueella liitetty mukaan yhteisömaissa toimiviin kansallisiin arvonlisäverojärjestelmiin. ALV-järjestelmään tapahtuva rekisteröinti on edellytys sille, että jokainen tuonti- tai vientikauppaa harjoittava yhteisö tai yritys toimii tiedonantovelvollisena omasta sisämarkkinakaupastaan. Intrastat-järjestelmään kuuluva ilmoitusvelvollisuus on voimassa silloin, kun vuosituonti on vähintään 600 000 euroa. Ilmoitus tuoduista tuotteista annetaan aina kuukausittain.
- Intrastat -järjestelmä koskee vain tavaroita, mutta mahdolliset palvelut jäävät aina ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle. Poikkeuksia ovat aina irtaimen esineen vuokraus ja sähkön tuonti Suomeen, jos palvelujen ostaminen on jatkunut vähintään 2 vuoden ajan. Sähkö katsotaan “tuotteeksi”, jota Suomi ostaa ulkomailta.
Tavaroiden tuonti EU-maiden ulkopuolelta Suomeen
EU-maiden ulkopuolelta Suomeen tulevat tuotteet pitää aina tullata, jonka lisäksi niistä maksetaan myös voimassa oleva arvonlisävero. Suomalaisen tuontia aloittavan yrityksen kannattaa selvittää muun muassa seuraavat asiat:
- Mistä maasta tilattu tavara toimitetaan
- Verot ja mahdolliset tullimaksut kannattaa selvittää verkossa tullilaskurin avulla
- Joissakin tuotteissa arvonlisäveron voi maksaa jo tuotteita tilatessa
- Tuotteen saapumispäivällä Suomeen on suurin merkitys, eli tilauspäivä ei ratkaise arvonlisäveron maksamista
- Yrityksen ei tarvitse maksaa veroa ja tullimaksuja, jos tilatut tuotteet tulevat vain omaan käyttöön. Arvonlisävero pitää tuotteista kuitenkin aina maksaa. Jos tuotteet menevät myyntiin, eli kysymys on kaupankäynnistä, kaikki maksut pitää aina suorittaa.
- Maahantuontia harjoittavan yrityksen pitää hankkia tarvittavat tuontiluvat tullin ja/tai ruokaviraston valvontaa varten.
- Suomeen tuotavien tuotteiden pitää täyttää EU:n ja Suomen lainsäädännön asettamat yksityiskohtaiset vaatimukset. Tavaroilla ei saa olla minkäänlaista maahantuontikieltoa.
- Suomalaisen yksityishenkilön ei tarvitse maksaa tullia tai arvonlisäveroa Suomeen tuomistaan tavaroista.
- Suomeen ei saa tuoda EU:n alueelta tai sen ulkopuolelta mitään sellaista tuotetta, joka on vaarallinen yleisen turvallisuuden tai kansanterveyden näkökulmasta.
- Mikään maailman valtio ei ole nykyään täysin omavarainen. Monipuolisen tuonnin ansiosta jokainen suomalainen voi hankkia itselleen erilaisia tuotteita, on kysymys sitten ruoasta tai elektroniikasta.